Cursuri

Școala noastră folosește o metodă de predare modernă, dar profund ancorată în valorile tradiționale ale tangoului.

La fiecare una-două luni, organizăm weekenduri intensive de inițiere, unde, timp de 4 cursuri(de o oră și jumătate fiecare) împărțite pe două zile, doritorii iau cunoștință cu tangoul și învață elementele de bază ale acestui dans. Absolvenții acestor weekenduri de inițiere pot începe să urmeze cursurile noastre regulate. De asemenea, primim la cursurile regulate și cursanți neinițiați, cu mențiunea că le va trebui puțin timp să se acomodeze și să înțeleagă principiile dansului.

 

Cursurile regulate se împart în patru categorii, fiecare categorie pregătind dansatorul într-un aspect al dansului. Astfel, avem:

 

1. Bazele tangoului - în fiecare luni de la ora 19:30

La acest curs învățăm elementele de bază din tango. Poate fi privit ca un curs pentru începători, dar el este reperul la care trebuie să se întoarcă mereu și mereu și dansatorul avansat. Bazele tangoului sunt cele care asigură temelia pe care se poate construi dansul, fiind, în același timp, esența frumuseții și eleganței acestuia. Elementul primar ce stă la baza bazelor este caminata, mersul. Acesta trebuie învățat și apoi personalizat și șlefuit până la perfecțiune, timp de ani și ani de zile.

În afară de caminata, la baze mai studiem: baldosa, cunita, rebote, cruzada, ocho adelante, ocho atras, ocho cortado, parada, sanguchito, calesita.

La acest curs poate participa oricine, chiar neinițiat. Cursurile trec periodic prin toate aceste elemente de bază.

 

2. Tehnica de tango - în fiecare luni de la 20:30

La cursul de Tehnică facem exerciții individuale și de cuplu, menite să ne dezvolte echilibrul, precizia mișcărilor, eleganța, coordonarea, etc. Tehnica este esențială pentru orice dansator, fără ea dansul fiind aproape imposibil, sau, în cel mai bun caz, urât și rudimentar.

Acest curs este puțin mai solicitant fizic și va fi adaptat, ca exerciții, celorlalte cursuri din săptămână.

Și la acest curs pot participa cei neinițiați sau începătorii.

 

3. Structuri avansate - în fiecare miercuri de la 19:30

Acest curs are ca obiectiv învățarea unor combinații avansate de pași. Este pentru cei ce stăpânesc bazele și doresc să adauge dansului structuri mai complexe.

Vom studia: giro, sacada, barrida, boleo, gancho, volcada, colgada, structuri de vals, structuri de milonga, etc.

Cei neinițiați sau începătorii pot participa dacă doresc să vadă și să înțeleagă complexitatea dansului și, eventual, să lucreze între ei, înțelegând că această participare este doar un experiment.

 

4. Abilități de tango - în fiecare miercuri de la 20:30

În cadrul acestui curs, vom dobândi câteva abilități necesare dansului de tango: îmbrățișarea, postura, atitudinea, conexiunea, muzicalitatea, codul social de milonga (el codigo), etc.

Exercițiile vor folosi structuri simple, accesibile la orice nivel și vor pune accent pe dezvoltarea acestor abilități.

Pot participa atât avansații cât și neinițiații sau începătorii.

 

În afara cursurilor, câte două în fiecare seară de luni și miercuri, vom avea, după acestea, câte o practică de o oră:

Practica - în fiecare luni și miercuri de la 21:30

Practica este momentul în care cursanții exersează ceea ce au învățat, cerând, când au nevoie, sfaturi de la instructori. Practica este esențială în procesul de învățare, deoarece îl ajută pe dansator să memoreze corporal mișcările, să descopere noi posibilități și să obțină informații personalizate de la instructori.

 

În cadrul școlii noastre pot fi oferite și cursuri private, individuale sau de cuplu. Acestea permit dansatorului să obțină un diagnostic clar asupra dansului lui și să fie îndrumat personalizat pentru a progresa mai rapid.
Atenție! Deși lecțiile private sunt un instrument extrem de util, ele nu pot înlocui participarea la lecțiile de grup!

 

Baze de tango - caminata de salon:


Baze de tango - cruce:


Baze de tango - ocho cortado


Structuri avansate - sacada:


Structuri avansate - barrida:


Abilități - îmbrățișare:


Tehnică - tehnică pentru femei: